TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ
1 sayfadaki 1 sayfası
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
3.5 su bardağı baldo pirinç
200 gr tereyağı
Tuz
5 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir
Hazırlanışı :
Ayıkladığınız pirinci bir kaba koyup üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz koyarak yarım saat bekletin. Daha sonra süzüp birkaç kez yıkayın ve suyunun süzülmesi bir kenarda tutun.Tereyağını orta bo bir tencerede eritin. İçine pirinci ilave edip, orta ateşte bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavurun. Pirinçlerin kaşığa yapışmadığı zaman kavuurmayı bırakın. Daha sonra pirinçlerin kırılmamasına da özen göstererek tuzu ve kaynamış suyu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp ağır ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika üzerinde göz göz delikler olana kadar pişirin. Pişince tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye bırakın. Hepsi bu kadar.. Afiyet olsun..
- DXG
- Founder Ceo
-
Yaş : 37
Şuku : 2
Mesajlar : 302
Entry Puanı : 10115
Kayıt : 18/03/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz