TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ



Aşağa gitmek

TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Empty TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ

Mesaj Gönderi Zamanı  Çarş. 09 Ara. 2009, 03:30

TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Revak_tereyaglipilav

Malzemeler
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Nokta33.5 su bardağı baldo pirinç
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Nokta3200 gr tereyağı
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Nokta3Tuz
TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Nokta35 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir


Hazırlanışı :
Ayıkladığınız pirinci bir kaba koyup üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz koyarak yarım saat bekletin. Daha sonra süzüp birkaç kez yıkayın ve suyunun süzülmesi bir kenarda tutun.Tereyağını orta bo bir tencerede eritin. İçine pirinci ilave edip, orta ateşte bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavurun. Pirinçlerin kaşığa yapışmadığı zaman kavuurmayı bırakın. Daha sonra pirinçlerin kırılmamasına da özen göstererek tuzu ve kaynamış suyu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp ağır ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika üzerinde göz göz delikler olana kadar pişirin. Pişince tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye bırakın. Hepsi bu kadar.. Afiyet olsun.. TEREYAĞLI PİLAV TARİFİ Icon_wink

DXG
DXG

Founder Ceo

Founder Ceo

Erkek
Yaş : 37
Şuku : 2
Mesajlar : 302
Entry Puanı : 10115
Kayıt : 18/03/09

100%

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz