Biberli Pilav Tarifi



Aşağa gitmek

Biberli Pilav Tarifi Empty Biberli Pilav Tarifi

Mesaj Gönderi Zamanı  Paz 17 Mayıs 2009, 21:14

Biberli Pilav Tarifi Kirmizi-biberli-misirli-pilav-150x150

Gereken Malzemeler

1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet kırmızıbiber
2 Adet dolmalık biber
2 Adet domates
1 Su bardağı pirinç
Tuz
1.5 Su bardağı su

Hazırlanış Şekli:

Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.

DXG
DXG

Founder Ceo

Founder Ceo

Erkek
Yaş : 37
Şuku : 2
Mesajlar : 302
Entry Puanı : 10103
Kayıt : 18/03/09

100%

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz